katten verjagen uit je moestuin

katten verjagenKatten zijn heel gezellige huisdieren, maar als je in je moestuin rondscharrelen op zoek naar een plekje om hun behoefte te doen, wordt het toch wat minder gezellig.  Katten uitwerpselen kunnen ziektes bij zich dragen dus dat wil je niet in je moestuin hebben.

Lees hier meer over hoe je deze katten kan verjagen uit je moestuin.

Tips om katten te verjagen

  • Er zijn planten waar katten niet van houden. Door deze op strategische plekken te plaatsen zullen katten minder snel jouw tuin inkomen. Vooral planten die een citroen geur afgeven. Voorbeelden van dergelijke planten zijn: De ooievaarsbek, citroentijm of de citroenverbena.
  • Een hek plaatsen met verticale planken. Dit moet maar net passen in je tuin, maar soms is het heel duidelijk waar de katten naar binnen kunnen en is dit een ideale oplossing.
  • Zorg voor een dichte begroeiing. Katten doen graag hun behoefte in losse, open grond. Wanneer je de hele moestuin vol plant, heb je niet alleen veel oogst, er is ook weinig ruimte voor de katten om hun behoefte te doen.
  • Stekels plaatsen. Je kan rond geliefde plekken stekelige takken plaatsten. Je kan hiervoor bijvoorbeeld snoeiafval gebruiken van stekelige planten. Ook sateprikkers kunnen hier helpen.
  • Lok ze ergens anders heen. Er zijn ook planten waar katten juist heel veel van houden. Door deze elders in de tuin te plaatsen, zullen ze eerst die kant op gaan. Voorbeelden van dit soort planten zijn; kattengras of schildzaad.
  • Strooi gebruikte koffieprut op de plekken waar de kat langskomt. Door de geur kun je ze hiermee verjagen. Werkt vooral als de kat er doorheen loopt. De prut blijft aan de poten plakken en dit wordt allerminst gewaardeerd.
  • Een kleine hoeveelheid koemestkorrels in je moestuin strooien.  Poezen schijnen niet van ontlasting van anderen (dieren) te houden. Hierdoor gaan ze  sneller op zoek naar een andere plek.

Lees hier verder over het verjagen van andere soorten ongedierte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *