Moestuin verzorgen

moestuin verzorgenNadat je de eerste zaden en jonge planten in je moestuin hebt geplant, is het zaak om je moestuin te verzorgen. Dit klink misschien als een zware taak, maar met de weetjes hieronder, zul je zien dat het best meevalt.

Met een beetje TLC (Tender Love and Care) kom je in de plantenwereld al een heel eind. Door je moestuin een beetje aandacht en liefde te geven, zal je tuin jou terugbetalen met een lading groente. Hou de planten in je tuin in de gaten en een help ze een handje op de momenten waar het wat minder met ze gaat.

Sommige planten in je moestuin zullen bijvoorbeeld afstervende bladeren hebben. Knip deze af. Verwijder de stukjes onkruid die je tussen je planten ziet. Je moestuin verzorgen is vooral het in de gaten houden en bijsturen daar waar nodig.

Iedere groentesoort heeft natuurlijk zijn eigen behandeling nodig en is gebaat bij een net wat andere verzorging dan de ander. Voor de beginnende moestuinder is dit fijne verschil minder van belang. Kijk gewoon goed hoe het met je planten gaat en stel je aanpak hierop af.

Voedingstoffen in de grond

Als er in de grond van je moestuin niet de juiste voedingsstoffen voorkomen, kunnen je planten hierdoor verminderd goed groeien. Hou de onderstaande symptomen in de gaten, dit zijn vaak tekenen van te weinig voedingsstoffen.

  • Gele bladeren – Wordt meestal veroorzaakt door stikstof tekort.
  • Donkergroene (paarsachtig) stengels en bladeren – Kan worden veroorzaakt door te weinig fosfor.
  • Bruine bladeren – Is een teken van te weinig kalium.

Koemestkorrels bevatten bijvoorbeeld veel kalium en stikstof en zijn daarom dus gunstig om je tuin wat bij te voeden. Let hierbij wel op de dosering die aangegeven wordt. Teveel is namelijk ook niet goed.

De meeste mestkorrels die je in de tuinwinkel koopt bevatten de juiste hoeveelheden voedingsmiddelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *